Tuesday, July 21, 2009

Lawatan Sis Hanim Khairuddin & Bro Hamidi Hadi ke Anjung Kami

Seronok kami terima dua tetamu hebat bersama pasangan dan keluarga masing-masing ke Anjung kami. Kunjungan Sis Hanim bersama suaminya, Bro Syed Omar yang sempoi disambut juga bersama kedatangan Bro Hamidi Hadi dengan isteri, Mek Ja dan anak-anaknya.

Lawatan 'serampang dua tiga mata' ini kami sajikan dengan bihun hailam dan custard pudding with peach halves sebagai pencuci mulut yang disediakan oleh tukang masak, Cook Su. Apa yang menariknya tentang kehadiran mereka ini adalah sesi sumbang sembang yang dihoskan oleh Paiman yang bertindak sebagai tuan rumah dan juga orang yang sakit. Selapas penat makan dan bercakap-cakap tanpa henti, mereka kami bawa membuat tinjauan di ladang anggur kami yang sedang mengeluarkan hasil yang lumayan..tapi masam. Cukup masa, boleh peram...jangan salah faham....buat enzime..elok sebagai bahan bagi mencantikkan kulit.

Di kesempatan itu, Sis Hanim sempat memiliki sepasu pokok bunga dan sesi diaduk dengan topik-topik tambahan seperti tip-tip penanaman, penggalakan buah dan tuaian anggur, persoalan dan jawapan mengapa laman kami berbau harum dan slot sembang seni. Anak-anak menghabiskan petang di pondok-pondok bermain dan bergurau-senda.

Insya Allah, dikesempatan lain, kami ingin lagi menerima tetamu seperti anda.

3 comments:

  1. haha...glamer lak rasa masuk entri pertama kat anjungmanjung nih

    ReplyDelete
  2. wahhh...mami dah ada blog ni heheheh....dah berjinak2 dalam dunia siber plak heheheh...rajin2 tu singgah la ke Blog "KITA" jugak heheh http://farzira.blogspot.com tapi sorry jarang sangat update BZ tuuu hheheheh

    ReplyDelete